Morning sickness

Boleh share tak petua Nak kurangkan Rasa mual tu😭😭xtahan la mual sepanjang Hari,dri pagi Sampai ke malam ..Makan sikit mual..minum air Putih pun mual🥹🥹 xmakan pun mual juga..lahhhaaiii xpaham momies🥲🥲hrp2 Ada petua dri mommies2 dkt luar sna utk kurangkan mual ni..yg Ni 2nd baby ..Anak sulung boy takdak Pula Rasa mual2 Ni ,Makan minum semua ok ja..dah Masuk bby ke2 Ni merasa la momies Ni morning sickness sepanjang Hari🥹🥹..sulung dah 5y Bru skrg pregnant lg🤭Rasa MCM 1st baby Pula#seriusnanya #bantusharing

3 Các câu trả lời

1. Reda dgn ujian kehamilan. Set pada minda , ujian ni sementara sbb kita nak terima sesuatu yg baru dan happy. 2. Try & error apa makanan, minuman yg sesuai dgn kita. Mcm saya, paksa diri minum air putih dgn 3 teguk je sekali hadap. Asalkan dpt minimum 1 liter sehari pun, syukur. Makan 5 suap je pun syukur. Makan makanan yg kering2, tak berkuah, tak bertumis. Ambil makanan masam; asam pedas, mangga muda, epal hijau, jambu, ulam. 3. Elakkan bau/ melihat benda yg kita mual; sy tak boleh bau nasi sedang ditanak, bau tumisan, tengok sambal. Saya pakai mask bila ke dapur . Masuk bilik tutup pintu lepas on periuk nasi. 😅

Sama sis ank sulung boy 4y xdela cm nie..kali nie mual je kejenye minum air kosong xleh lgsung..sy minum air sunquick sejuk bru la boleh minum sikit2..

kesiannya awak, cubalah try makan buah buahan pula