#GDM#1st baby

boleh share tak mcm mana nk cantikkn bacaan gula. Sya skrg 15week sangkut ujian air gula (9.2)

6 Các câu trả lời

kena makan ikut waktu...kurgkan manis..nasi guna basmathi(kurang kanji).. jgn berlapar..kalau berlapar nnti bacaan gula strike..sbb dh xde bhn nak bakar..jd gula akan jd tggi..msa nk cek tu make sure makan ye..cuma jgn berlebihan..amalkan suku suku separuh..kalau mlm lapar tp esoknya cucuk..mlm tu mkn lah telur hancur ke..atau sayur je ke..kalau lapar jeee...beli makanan mcm kekacang..mcm badam..xstrike..tp mengenyangkan

Minum air kosong shj. Jgn ambil air bergula langsung. Kurangkan nasi, banyakkan sayur. Makan buah sy x pasti kena tanya misi/ dr. Dessert, chocolate, aiskrim, kuih totally no no. Pendek cite byk makan real food la mcm nasi(potion sikit) dan lauk lauk berkhasiat. Semoga dipermudahkan. 🤗

elakkan minuman manis Dan makanan bergoreng juga sis.. makanan ni pun trigger gula tinggi ..

sy guna EO drop kat lidah utk control GDM 🤗 boleh pm www.wasap.my/60129876070/ocoteaeo

minum air kosong. mkan berat last pukul 7. kul 7 sampai kul 10 minum air kosong sahaja.

Diet suku2 separuh dan no sugar less carbohidrat