makanan pertama bayi

Boleh share tak apa makanan pertama yg moms beri kepada bayi...

18 Các câu trả lời

Bubur 0 jgn ltak apa².. tgok dia ada elergik ke x, lps tu bru bgi syur.. bg satu2 ye sis..cam hri ni bgi brokoli..esok bg karot..stiap permulaan mknn kna bg satu² jgn campur.. klo sis nmpk dia xde elergik bru bleyh campur..

depends juga pada baby. utk sy paed suruh bg puree sayur/buah dulu. sy buat carrot+susu. ada juga start dgn bubur kosong dulu.

Bubur kosong . Ikuti 3days rule .prkenalkan makanan satu2 . Untuk tahu samada baby ada alergic atau tidak dgn mknan.

tuk mula2 sy blend ns ngn syur2 an mcm lobak merh..brokoli@ ubi kentg yg direbus..jdikn mcm puri dlu..

anak 1st sy dlu mmg xnk puri or bubur kosong...so sy stat dgn cerelac...

bubur kosong & campur sayur sayur sikit

rebus carrot dan blend dgn susu bayi

Bubur kosong d lenyek halus..

Bubur 0 tampa garam

Puri sayur-sayuran