Supplement tambahan

Boleh share supplement apa yang baik untuk trimester 1 ? Susu atau vitamin yg elok untuk perkembangan baby 😄

9 Các câu trả lời

sy awal pregnncy just makan folic acid and makanan organik mcm buah buahan. susu pun sy tk mnum. ikut mood la kalau nak minum. masuk trim 2, dah start makan ubat tambah darah sbb hb low. KK yg recommend. From zincoffer, maltofer now. Dah masuk third trim sy ambik vitamin C KK bagi . sbb white blood cell tinggi. and start mnum susu kotak farmfresh time trim 2. sebab baby kecik. sy mnum sekotak kecik tu je. bila masuk je third trim which is after settle mnum air gula kali kedua, baru sy start minum juice orange, susu kotak tu sy mnum 2 kotak sehari. sbb dah tk risau part gula. mnum juice pun sebab nak cepatkan penyerapan iron ubat tambah darah. lepastu buah jambu batu sy makan gak. pendek kata, kalau awak baru prgnnt, just dengar je ape KK suruh makan. jgn nak pndai pndai ambik supplement kat luar sana. sbb awak belom tahu tahap kesihatan awak dan baby. follow the flow

1y trước

white blood cell time cek darah untuk hb every 2 weeks tu ada rekod skli. normal 11. tpi sy sllu tggi , 14 mcmtu. dctor tkut ada infection dlm darah so kne mkn vit c.

1st trimester saya cuma makan folic acid yg dr prescribe sahaja . Start minum susu dan makan buah buahan . 2nd tri still makan ubat dr prescribe dan susu . 3rd tri saya makan ubat tambah darah dr prescribe , minum susu dan saya makan vit ganilia . Vit ganilia Dr pakar hospital andorra yang rekemen dekat saya .

1y trước

boleh awak. itu dh mencukupi. nnt bila dh buka buku pink doctor akan bagi ubat bersesuaian dgn keadaan awak😊

Bg saya 1st trimester better mkn folic acid dan zat² dari sumber semulajadi sprt sayur dan buah. susu pun boleh minum dari awal. Bila kandungan semakin besar baru start topup dgn suppliment tp better mntk advice doctor

Sy makan supplement blackmore khas untk pregnant dan lactating mother.. Ad lengkap semua supplement yg ibu mengandung dan menyusu perlu kan.. Termasuk dha untk perkembangan otak baby

Folic acid sudah memadai 😊 Doktor akan prescribe vitamin ikut tahap kesihatan awak nanti. Semua jenis susu boleh di minum. Disarankan untuk mengelakkan yang berperisa. Itu sahaja

Sy makan obimin kk bg dgn susu je. Kdg putih kdg coklat. Coklat yg selalunya blh telan (dr kecik x suka minum susu). Mak suh mkn kurma tp tula awl2 je mkn lps tu malaihhh bebenor.

sy just mkn ubat yg kk bagi dan minum susu (elakkan perisa coklat & starwberi)..makan sayur, buah dan banyakkan minum air masak.. ibu dan baby kena sihat..

Awal pregnancy saya dah makan iberet , minum susu lepastu makan buah sampai dah bersalin tu je la vitaminnya

Sy makan ubat yg KK bagu je sis. Sy dapat 4 serangkai. Completed dah xlalu nak tambah ubat🥱