makanan bayi 6 bulan

Boleh saya tahu berapa besar sukatan 1 mangkuk bubur utk bayi ni ya..ada sesiapa boleh share gambar mangkuknya?

1 Trả lời

Bubur untuk permulaan tak perlu banyak pon. 1/2 sudu beras je untuk kenal. Kalau baby suka or mau makan. Boleh tambahkan lagi kuantiti ikut demand baby. 🥰

4y trước

Maksud saya tu untuk permulaan satu atau dua sudu. Takpon, mummy boleh rujuk group 'geng masak untuk anak' kat fb. Kat situ mummy boleh search '6m' nanti keluar tips & resipi. InshaAllah boleh membantu 🥰