x boleh mkn ubat sbb alahan

Boleh minta pendapat x klau mkn ubat x kira vitamin @ acid folic sya tetap akan muntah smpai yg hijau kluar.. So sya jarang² ambil ubat tu x pe ke??

12 Các câu trả lời

sy dlu pon xboleh telan ubt yg kk bg , skip makan smpai hb trun mendadak , last² , sy cuba mkan ubat yg kk kasi tu dgn sunquick tanpa gula .. alhamdulillah , hb smkin naik n xdak apa msalah dah .. try n error

Apa kata tukar kepada makan pada waktu malam sebelum tidur atau pastikan pengambilan selepas 2 jam makan malam. Utk elak muntah tu jgn makan ubat dengab air teh/susu/bercaffein..elak makanan pedas/berempah

makan sis acid folik tu, sy pun makan, muntah2, kuning ke hijau ke. tp jgn skip x makan. lagi saya ada asma. sy buat lepas makan selang 5 minit ambik acid folik. biasa sy makan malam. x terasa sgt.

Apa kata sis lepas makan terus kemam gula getah extra kaler biru.. nt kurang mabuknya

Makan malam sebelum tidor lepastu mkn buah oren / jus buah insyaallah x muntah..

Kalau boleh ambil vitamin lain kesian nanti baby dan awak tak cukup nutrisi. 😅

Patutnya xbole sbb folic acid paling penting..refer doctor la sis..

Sya pun sama but sya sometimes skip 1 hari mcm tu bru mkn...

sama la.. tapi syg tetap mkn.. untuk bby kita kena kuat

5y trước

#sy

Sis amalkn kurma 7bj shari je.. dh mmadai😊