#omma30week

boleh kongsikan tips menyusu badan sebagai persediaan kelahiran ank sulong saya.?

1 Trả lời

Nanti lepas bersalin , lepas nurse mandikan baby , terus ambil baby bagi dia menyusu . Kebanyakan ibu tak keluar susu lagi mula mula tu so ambil je baby bagi dia hisap untuk stimulate . Buat banyak kali . Lepas tu guna sikat , sikat breast tu menghala ke puting , insyaallah susu cepat keluar . Lepas tu awak boleh tengok video kat youtube , cara pegang baby semasa menyusu , cara buat lekapan yang betul . Nanti jangan give up untuk ajar baby , baby awal awal keluar tu dia tak reti sangat nak hisap , awak kena belajar cara nak masukkan puting tu supaya lekapan betul , kalau tak nanti puting awak yang sakit

5y trước

terima kasih🤗