Wajarkah kandungan hampir 4 bulan tapi perut masih kecil?? Kandungan yang ke 4

Boleh kongsi tak#bantujawab

16 Các câu trả lời

Xde hal la perut kecik , asalkan scan bby oke n mommy ok , sy mse pregnant tahun lepas , nk msuk 7 bulan baru nampak perut , pastu plak sy GDM n betul betul cut sugar , bby lahir 2.42kg skrg 3 bulan lebih dh nk msuk 6 kg . Dont think too much as long as mommy sihat n mental health dijga , inshaAllah should b ok

xyh rsau pn.prut sya pun kcil msa mengandung kembar n seorg.brat pun pun naik 3 n 2 kg dri brat asal k brat prgant.bby pun kcil msa lhir tpi alhamdulilah skrg ank seorg dh sht n yg kmbar je xsmpt jupe cz DIA lbih sygkn arwahkn kmbar.

Hahaha sama!!😍 sy pun perut kecil. Makcik2 office suka la kepo tny why perut tak nmpak? Hahaha biar je asalkan kita happy.. best jugak, kita pun lebih selesa.. yg penting baby sihat and happy in the tummy 😍

ya. as long as bila scan perkembangan baby okay, level air ketuban okay, tak perlu risau. maybe perut jenis memanjang jadi banyak space, tak perlu baby menolak keluar.

Ya. Saiz atau bentuk perut dipengaruhi oleh saiz badan dan ketinggian individu. Apa yang penting tumbesaran baby seiring dengan Gestational Age.

sama mcm sy. pregnant 6 bulan perut xnmpak pun. org pun xtau megandung. tp berat baby dgn air ketuban ok. seiring dgn usia baby.

saya pun masa pregnant perut tak nampak sangat. semua tegur perut kecik but lagi selesa senanya orang tak pandang sangat

wajar..saya pregnant 4 bulan perut mmg xnampak lagi...masuk 6 atau 7 bulan baru nampak...mommy xpayah risau ya😊

saya pun sama..dah nk bersalin pun org xtau yg saya mengandung .hehe xpe wak..yg penting baby n kita sihat .

baru 4 bulan kecik je tu sis. cm sy dulu 6 bulan keatas baru nampak perut.