kopi

Boleh kh ibu mengandung minum kopi semasa mengandung

34 Các câu trả lời

Bole je. Tapi x disarankan sbb bile kite amik caffein too much ubat kite makn tu x dpt diserap. Kalau nk minum pon jarak kn 2 jam dr makan ubat. Tapi still org x rekemen minum caffein ni. Sye pon caffein addicted tapi bile mgandung sye cube reduce. Risau je vitamin vitamin yg makan tu x diserap

Lebih baik jgn minum.. Hb rendah boleh menyebabkan banyak benda berlaku.. Sy hb rendah suka minum teh n berhenti minum teh ats nasihat doc sbb sy hampir2 rebah dekat rumah sbb hb rendah.. Ni nasihat sy.. Dh trjdi dkt sy so sy kongsi bia rmai thu bhyaye hb rendah..

4y trước

Dh stop bru ok hb.. Hb sy pling truk smpai 7.01 smpai doc smua mrah sbb hb rendh.. Dh nk dkt berslin doc srankn sy ambik injec utk stabilkn hb.. Dpt naik smpai 10.0 je

Sy suka mnum kopi tp sy elakkan bila pregnant ni..klu tingin pun mgkin ada la 2-3x dr awal hingga 6 bln skg..sbb caffein dia menghalang penyerapan vitamin2 apa smua n tkt hb low nnt..mnum skit jela klu tingin kan..

boleh aje tapi kena kurangkan sebab boleh menurunkan HB nanti, saya ritu minum banyak terus jatuh 10.5 semalam check 11.5 itu pun sebab makan 2biji iberet 🤣

4y trước

Zincofer**

boleh...tp kalau ada masalah hb rendah...kalau teringin kuantiti sikit & kekerapan minum tu kena kurangkan...mcm seminggu sekali...or sebulan sekali🤪

Blh je jika sis xde mslh hb low..jika ada hb low kopi n tea pn xleh minum sis.. tu yg doc pnh bgtw dlu la suh elakkn ms preggy.. 😉✌

Sy minum masa dh masuk 7bulan. Tp blh je klu nak minum masa 1st trimester.. kene minum utk hilangkan ngidam je.. kopi ada kafein juga.

kalau sis x ada masalah kesihatan spt hb low boleh je. sy coffee lover juga. tp masa pregnant had ambik secawan sehari saja.

Kopi ni ada kafein so tak digalakkan ibu preggy minum kopi . boleh minum tapi jgn amal selalu , tak bagus utk baby dan ibu

Sy minum kopi hari². Padahal sebelum preggy, x minat kopi. Tp lepas bersalin...kopi must drink pulak