apa fungsi pengesahan alamat rumah di buku pink

boleh ke time nak buat buku pink,kita minta untuk nurse tak payah datang rumah? sebab dorang kata kalau nak buat buku pink kena bawak bil api utk sahkan alamat

10 Các câu trả lời

nak confirmkan alamat utk semakan antara kk dgn kawasan, mukim&sebagainya, nanti ada lawatan ke rumah...nurse nak pastikan tmpt tinggal selamat untuk ibu hamil&baby yg bakal lahir ..juga ada lawatan posnatal lps kelahiran kalau berpantang alamat yg sama...nurse buat semua utk kebaikan kita&baby...kalau ada apa² masalah lain maybe boleh bincang dgn nurse...moga dipermudahkan urusan sis

Utk knpemkn kita mmg tggl berdekatan dgn tmpt trsebut.. dan nk tahu kita ni bwh mukim.yg sm atau perlu hntr kita ke kk yg brhmpiran dgn alamt kita yg kita beri..kdg2 alamat kita tmn lain..kita ingt sbb kk tu dkt kita blh pi kk tu.rupenye dorg dh splitkn..beberapa kwsn ni utk kk yg ni..yg lain nye kwsn plak kk lg satu ni..sbb tu dia prlukn pngesahan alamat..bg memudahkn pngurusan kita nti 😉

Time sy buat bk pink, xde sertakan bil api.. tp mmg dieorg nk almt utk sahkn kt dikwsn trsbut n nnt ade mseny nurse akn dtg rmh utk chck ibu n kndung srta tgk kdaan skitr spya smuany baik2 ja

Kk ikut kwsan. Nk drg rumah ke tak, ikut kwsan juga. Klu kata KK tu kwsan A sj, diorang x terima org dr kwsan B. Itu yg dibagitau sylah. Kita x blh suka hati pegi KK sana sini.

Knp pula nak minx nurse xpyh dtg rumah .. Dorg bkn nak tgk rumah awk tp dorg nak tgk keadaan awk dirumah .. Lg² siapa yg stiker kuning ..

Utk pastikan sis under area mne...n sbnrnya nurse dtg rumah tu bagus sis ...blh cek bby n cek luka bsalin awk tu sis.....

Saya 12w nurse dah start dtg rumah..masa buat buku pink tu mmg ditanya alamat rumah kat husband..

Utk confirmkan rumah mmg dkt area situ lah..

Xperlu..alamat rumah sahaja pelru

sy hr tu xperlu plak sis..