baby g6pd dan penjagaannya

boleh ke saya minum susu kambing yang sedang menyusukan baby G6pd? saya baca banyak pantang makanan dan ubatan. setiap yang apa saya nak makan saya agak berhati hati sebab risau. takut nak makan sembarang. tapi saya nak tambah susu badan. herba2 cina memang tak boleh. apa yang selamat ya?

1 Trả lời

yang utamanya kacang parang, herbs dan certain ubat ubatan. yang lain kena try & error. kalau baby ada reaction bila ibu makan/minum apa apa, itu allergic individual, bukan disebabkan kekurangan g6pd.