..

Hi.. boleh ke sapu minyak angin panas dekat perut masa mngndung?

30 Các câu trả lời

kalau perut rasanya x di galakkan.. kalau blkg bdn atau tmpt2 lain boleh.. sebab sy ada jumpa doktor pakar hari tu.. sy tanya blh ke sy sapu di blkg bdn stiap mlm.. doc tu ckp boleh cuma perut tu x di galakkan.. siap sy tunjuk lg minyak angin sy kpd doktor.. sy guna minyak angin freshcare aromatherapy citrus.. semoga dpt mbantu

Kt perut tkleh sapu.. bkn takut baby gelap ke apa.. itu mungkin kiasan org dulu2 jer.. yg pastinya bahagian kulit perut tu yg paling hampir dgn baby.. perut jd panas, panas la baby kt dlm.. kalau nk sapu minyak panas, kt bahagian lain boleh la..

Tak boleh.. klu sakit perut sgt lebih baik Jumper doktor. Tapi klu sakit pinggang , bila duduk letak bantal dkt belakang bagi selesa.. sy klu sakit pingang selalu buat mcm tu..😊 klu tido plak sy letak bantal jadi tinggi.. try la

Hhihihiih. Sy tak tahu la sis. Tp petua org tua2 yg xtaw nk ikut @ x. Xleh sapu minyak panas kat perut. Nnti baby gelab. Atau nnti ada tompok hitam kat baby. Hahahha. Jgn gelak taw. Ni org tua ckp. Hahahha

Hhihihiih. Sy tak tahu la sis. Tp petua org tua2 yg xtaw nk ikut atau x. Xleh sapu minyak panas kat perut. Nnti baby gelab. Atau nnti ada tompok hitam kat baby. Hahahha. Jgn gelak taw. Ni org tua ckp. Hahahha

5y trước

Yee taw xpe. Sy xtaw sejauh mana kebenaran nya sbb sy xpenah try. Kalau sakit perut angin2 biasanya sy terus naik ke kepala terus. Hhahha. Kalau sakit perut berangin2 tu sy mnum air panas ja.

saya pun tak sure sis. 😅 tapi saya tak sapu. sebab takut. hehe. kalau sapu kat perut pun, pun sapu minyak untuk elakkan stretch mark tu je. minyak panas sapu dekat belakang badan & kaki je.

5y trước

Betul2.. Doc pon bg minyak untuk sy sapu dekat belakang

Sebolehnya elakkan. Sy kalau sakit perut ke perut kembung ke, sapu minyak panas kat betis dan tapak kaki. Lepas tu pakai stokin. Alhamdulillah bila buat mcm tu lega lepastu

Rasanya x brapa d galakkan la puan, sbb doktor sdri pun x galak kn.. Sy kalau perut bloated hanya sapu blakang badan n sikit d bahagian ulu hati atau atas perut..

nak tumpang juga tanya....kalau sapu dekat seluruh belakang boleh???...belakang saya sakit kalau baring dan duduk...malam2 tukar posisi pun sakit

5y trước

sy slalu je sapukan myk kt blakang. xtahan jgk slalu duk skit blakang kn. bila sapu myk tu rasa lega n slesa je.

Saya pun sama sis. Nk letak kat perut, kt pinggang.. Xtahan sakit sakit. Tapi org tua xkasi dia kata takut baby panas. Terpaksa saya tahan je 😭

5y trước

Betul.. 😭 nak tdo pun ssh..