Kandungan 14weeks

Boleh ke nak makan etok salai? Teringin nak makan 😭

8 Các câu trả lời

tak digalakkan sebab etok salai tu kadang² ada yang tercemar, nanti akan terkena jangkitan Salmonella plak..elakkan benda² yang separuh masak atau mentah semasa mengandung.

tak silap i etok masak separuh masak kot. tak digalakkan makan makanan mentah takot effect dkt baby. lagipun 14weeks masih baru lagi baby pun kecik lagi. tahan dulu la sis. 🥰

etok mentah kan. se elok nya jangan dulu sis. kalau yang masak boleh la makan buat hilang rasa teringin.

tak pasti ikut atas org jugak kot sis saya dulu 12 weeks mkn etok salai alhamdulillah ok takde pape

makanan separuh masak...mkn sikit sudah ye, klau boleh xyah makan

Makanan mentah perlu di elakkan sampai deliver baby.

Apa tu