Minum coffee

Boleh ke minum coffee ? Kndungn 11w. Tringin sgt 😭 Sblm mgndung dlu, mmg coffee is my fav .

29 Các câu trả lời

saya pon memang nak sngt mnm coffee tapi saya langsung tak sentuh, coffee,teh, nescafe,rasa nak mnm tu ada..tapi risau fikir hb drop..terpkse berpantang cuti mnm coffee,teh,or nescafe..

sy sejak pregnant nie jdi suka minum kopi susu . tak kena shari tak boleh duduk . mesti kena minum jgk . alhamdulillah stakat la hb ok lg 11 ke atas . cuma jarak kan waktu 2 3jam sblm mkn ubat ...

Hello. Actually boleh je but x boleh lebih dr satu cawan sehari. X digalakkan minum setiap hari tkut effect kt pkembangan baby and hb mommy. Minum utk buang rasa teringin tu je.

anak buah hari2 kopi stabak. 5 bulan kena bersalin cizer laking air ketuban... protin tinggi darah tinggi dan ada hb low.. jadi nak minum bolih tapi hati2. jangan hari2.

sejak2 sya pregnant ni truss stop coffee . sbb bcaan hb dh cantikk , kalau minum tkutt gngu bcaan . boleh minum tpi jgn bykk sgt . minum bg hilang tringin pun dh ok tuu .

Saya pun kadang2 mcm sis teringin sangat nak kopi nak teh.. bila dah teringin sangat saya minum dulu baru amik ubat.. alhamdulillah hb ok tapi jangan selalu risau

Saya pun dulu coffee addict. Tapi personally bagi saya boleh minum cuma jangan melebih. Cukup lah buat sedap tekak or buat raso raso hilang kan teringin tu 😆

awal2 mengandung minum sikit2 je jgn berlebih lebihan... sy pon hantu coffee sblom mngandung.. trim ke 2 baru minum.. tu pon sbulan skali.. 😆😆

jangan selalu minum dalam satu hari cuba la ambil sedikit saja...saya 14weeks...anak kelima...takut nanti kurang darah MU sis Klau selalu mnum coffe

saya pun coffee lover tp lepas mengandung saya stop sebab acid dlm perut teruk sgt, lepas masuk 2nd trimester ada la minum sedikit