Coffee

Tringin sgt nk mnum coffee 3in1. Adakah coffee akn mengganggu Hb?

14 Các câu trả lời

Sis hati hati minum caffeinated drinks. Jgn terlalu kerap. Sesekali mungkin boleh tapi nurse sy ckp seeloknya elakkan terus. Sy ada sorang kwn miscarried sbb byk sgt minum teh. Teh pun ada kandungan caffeine just not as much as coffees. Maknanya utk kopi lagi sis kena hati hati walaupun mungkin kandungan sis dah besar.

Caffeine ganggu penyerapan ubat dalam badan. Kalau hb rendah, makan ubat macam xjalan sangat la. Ada jugak orang minum kopi hb makin rendah.

Boleh tapi sikit je minum... Caffeine kacau penyerapan zinc untuk naikkn hb 😊

sye dr x mengandung smpi skrg preg 7 bln da, stiap pg mnum kopi C.E.O (sdp & berkhasiat) 😋

Blh minum tp 1 cup per day ja sis. Jarakkan masa mkn ubt klau nk mnm kopi ni

yups kalau hb x cantik minum sikit xpe...tp jgn minum time nak check up...

Minum berpada2. Make sure banyakkan minum air masak.

Kalau boleh elakkan.gnggu penyerapan zat besi

ye..tp nk mnm..sikit jela..heheh

Ya ada kafein