Minum air kelapan ketika pregnen

Boleh ke minum air kelapa ketika kandunGN baru sebulan. ada kawan saya kata tak boleh minum

21 Các câu trả lời

Kawan yg cakap tak boleh minum air kelapa masa pregnant tu ada apa2 berlaku dekat dia ke bila dia minum air kelapa tu. Kawan tu tak boleh sama kan masalah yg jadi dekat dia dengan orang lain. Sy Alhamdulillah minum dari anak pertama masa awal pregnant sampai dah anak kedua..

ape yg akan jadi bila minum air kelapa jika badan x kuat ye.?? kandungan sya baru 5 minggu.. dan semalam sya ada minum air kelapa .. sya takot dan x tau ape yg akn jdi makanye sya minum sedikit saja..tapi isi nye sya mkn.

Masa aku alahan teruk hanya air kelapa je yang boleh telan...setiap hari minum air kelapa..makan dengan isi nya sekali...tu jela makana dan minuman saya sepanjang 4 bulan alahan......

3y trước

Sekarang sye yg alami , baru pregnent 5 mggu air kelapa dan isinye je yg boleh terima

anak saya masa keluar dri perut takde kerak kerak, bersih je sbb saya amalkan air kelapa dri start pegnen. kulit dia pon cpt baik kalau ruam/luka

Sy dh strt minum minggu ke8.. Hingga sekarang.. Kalau ada jmp air kelapa laa. Kalau xda xminum.. Tp dlm semingu mesti 1x.. Kalau jmp laa.. Kalau xda xpaa..

Minum kelapa boleh n okey je. Dah dekat due date nanti lagi elokk kalau minum kelapa muda. Org kate nanti baby putih gebu bile lahir in sha Allah 😊

3y trước

Nak tnye mnum air klapa waktu siang. Dan mkan ubat zincofer wktu mlam boleh ke? Air klpa x ganggu ubat tu ke?

sy dli minum je..tp xbnyak..1 cawan je..minum pm stiap sbulan 2x je..atau rase bdn pans..sy minta suami air kelapa..

Ikut kta pnya antibodi sis. Mcm sya start pregnant smpai skrang mnum Air klpa. So far okay juga.

Sy minum ja dr awl2 pregnant lg.. Mak sy ckp bgs cuci air kencing.. Alhamdulillah ok ja..

boleh je..minum sikit2..usus kita xder link pon dgn rahim..