Air Halia

Boleh ke minum air halia? Saya 6w2d pregnant, mak saya tak bg minum air halia sbb panas. Tapi saya selalu mual dan perut berangin, so nak cuba minum air halia. Mommies tlg comment sikit. Tqvm ?

5 Các câu trả lời

Baru2 ngandung ari tu pun akak mual jugak perut kembung je..tapi akak tak buat air halia ..bacuhkan susu pekat susu apa brand pun tak kisah janji susu pekat..air biar panas2 lepaskan hiris2 halia masuk je dlm susu panas tu dah suam2 skit baru minum..lepas tu terus sendawa dan kentut😅

4y trước

Oh boleh juga next time saya cuba dgn susu. Terima kasih kak 😊

Blh je tp kalau rs xthn sgt nanti g klinik atau kk ke try mintak ubat angin. Sy mula2 hrtu cmtu dpt ubt angin ok skit kalau x tu mkn apa pun xkena.

4y trước

Ok, nnt saya cuba tanya kk pula. Tq for the sharing, sis 😊

Boleh sis. Dulu selalu minum sbb perut angin. Mak saya pon tak bg sbb panas. Tp saya minum so far alhamdulillah okay.

4y trước

Tula. Risau kalau tak dgr cakap mak ni. Sbb baby first, tak tau kan. Hehe. Tq share experience, sis 😊

boleh tp jgn pekat sgt rasa halia tu.. buat light² je rasa... sy pn buat sbb slalu kembung perut en..

4y trước

Oh okay. Tqvm sis for sharing 😊.

4y trước

Alhamdulillah... Ada artikel boleh refer. Tq sis share 😊