Berpantang tanpa nasi

Boleh ke makan makanan berpantang tanpa nasi putih?

22 Các câu trả lời

Lg bagus mkn nasi dlm portion yg skit tp kerap kali..nasi bole bg tenaga utk ibu dn masa yg sama utk produce susu ibu..lg satu..mcm sy takut badan naik..elakkn mkn makanan bergoreng contoh ikan goreng ke..lebihkn makanan rebus dn ikan bakar,jgn lupa tiap masakan ibu berpantang letak halia,lada hitam dn bawang putih..😊

Xbole..nasi tu sumber karbo. Penting jga utk hasilkan susu yg bkualiti.Kalau ibu xckup khasiat dlm badan mcm mna nak hasilkan susu yg bkualiti. Jgn fikir utk badan kita sis.. fikir jga utk anak yg baru berapa hari kita lahirkan tu pun perlukan khasiat dari ibu..kalau nk diet kemudian2 pun bole..

kena la mkn.kena ada karbo jgk.bak kata doc pantang fast food je dulu.jgn trlalu nk diet jaga bdn sgt.jnji ckup zat n khasiat lg2 dlm proses baru nk pulih dr bersalin.

Tanya doc lagi senang..tapi better mkn..sebb kalau mkn roti karbohidratnya sama jer dgn nasi..cuma nasi 1 mangkuk pun dah knyang.roti knyangnya skjp je

Nk diet ke xnk amik nasi? Mcm mana nk produce susu kalau x amik nasi? Dlm pantang xyah la fikir nk diet ke ape. Sian bdn tu sian jgk kt bby.

Ada orang buat mcm tu..nasi tu dia ganti dengan oats..oats tu bagus utk banyakkan susu..ada baca kat mana tapi tak ingat link..

Kalau larat nak makan oat hari2 mee hari2 silakan..tp kesian la kat anak..sbb susu ibu xckup khasiat la nnt..

Better makan. Tetapi klu rasa xnk jugak makan nasi, better check dgn doctor what better to replace it?

Nak ganti karbo dgn apa? Slalunya pengambilan nasi ktika berpantang utk mengembalikan tenaga ibu..

5y trước

Kan? Kesihatan perlu dijaga.. Perlu tenaga utk ibu dan bayi..

takkkk... lapar sis. pastu nak kena bg susu pd anak . sebb tu time pantang kena makan banyak.