Pregnant 7W

Boleh ke makan kambing bakar ? Sebab family buat bbq jadi sebelum tahu pregnant ni takde masalah lngsung makan kambing , ni bila dah tahu pregnant 7w , automatic makan kambing jadi pening sangat2. Boleh saya tahu apa puncanya ? #seriusnanya #firstbaby

4 Các câu trả lời

Boleh makan. Cuma masa BBQ tu jauhkan diri dari asap BBQ dan jangan makan yg hangus2 tu. Makan sayur banyak2 juga 😊🤤 sedapnya. makan pun ambil kuantiti sedikit mcm suku2 separuh. daging merah ambil sebesar 2 Kotak mancis je.

3y trước

❣️

Lepas pregnant ni macam macam jenis makanan kita akan pening 😅 saya sampai 2nd trimester tak boleh nak bau nasi. Puncanya hormon pregnancy sedang menaik tinggi jadi memang jadi tak menentu. Tabah la yee

3y trước

Itulah kan , saya baru first trimester , tgok makanan sikit mula la kembang tekak tapi tetap nak makan juga

sy pun gtu jgk.. awal2 dlu mkn sbb xtau.. skrg ni ble tgk je pun dah mual😰😱.. alahan kot

3y trước

Yaa betul alahan la agaknya tu , awal2 lagi saya ada batuk2 dgn selsema , skrg dua tu dah hilang ganti pulak dengan mual2 makanan

bole amik tp jgn byk..