klinik

Boleh ke kalau kita baru 5weeks . Nak pergi klinik untuk check bby ? Maaf bertanya . Saya baru dapat first baby . So macam takut2 plak kalau tak check .

28 Các câu trả lời

Sy pun 1st baby.. Sy g cek klinik swasta utk confirmkan pregnancy.. Sy kira dlm 5weeks tp bila g cek rupanya masa tu baru 4w6d.. Dah scan nampak kecik je lg pastu doc suruh dtg lg sbulan

Call klinik dlu sbb ade sesetgh kk dieorg bg appointment utk bkak bku pink..tp klau kk kt tmpat sy tau je pregnant dieorg suh trus dtg klinik bkak bku..mcm sy 6weeks da bkak bku pink

Boleh jek utk confirm tapi slalunya susah nmpak sbb kecik mcm benih jek 5 weeks ni. Sy suggest 7 weeks baru pegi tp minum air byk2 sampai rase nak terkencing mase jumpe doktor tu

sy buka buku pink 9w6d.Dr minta nak scan trus..terus nmpak bby n jntung dia ad heartbeat.klau g awl,nmpk kantung sja..nt jgn la gelabah plak..kang duk risau xtentu psl😅

Boleh je, doc tak marah pun kalau nk scan, tpi cuma nmpk kantung je la. Kalau sy pergi je, walaupun nmpk kantung hati rasa seronok lain mcm. Lepas tu tiap bulan nk scan 😁

Kalo nk buka buku pink, ok jek sis.. Tp kalo scan tgu laa 7week above.. Tp 7week pun just nmpk kntung jek.

Sy br buat bku pg td..kandungan sy br 5w 4d..mgkin ikut tmpt lh kot bku xle bka awl...

Cek awal2 x nmpk sendiri risau sis.. 8,10w mungkin lebih jelas. Ikut bdn jugak nmpk ke x.

Kalo nk buat pengesahan upt boleh. Tp biasa scan 7w ke atas bru d org suggest. Sbb awal2 xnmpk

Try la ikut kk kawasan masing2 sb kawan sye buka buku pink time prut 5week.