Makan panadol

Boleh ke ibu yg nyusu kan anak mkn panadol yg active fast tu ? Tetibe kene demam dkt rumah ade panadol active fast je.

5 Các câu trả lời

active fast paracetamol 600mg xsesuai utk ibu menyusu dan preggy. sy suda refer dgn doc and nurse. yg sesuai paracetamol 500mg ja. sy ada pengalaman ambil active fast semasa menyusu anak masa tu 3bln+.seharian tidur dari last bf 9am - 6pm++ lepas ambil active fast. bila rujuk dgn nurse,nurse bgtau active fast tu skali utk flu jadi ank terkesan dgn ubat mengantuk

active fast tu ada tambahan apa lagi selain paracetamol? kena check nama ubat dia tengok sesuai untuk ibu menyusu ke tak. edit: dah check leaflet panadol actifast tu. active ingredients dia paracetamol 500mg je. ibu menyusu boleh ambil mcm biasa.

Tak boleh. Paracetamol 500mg je boleh. Nak lagi selamat pergi klinik ya. Breastfeeding mom sama macam preggy mommy tak boleh ambil ubat sebarangan.

rasanya xboleh

Cuba consult dr