Sijil kelahiran anak tak sah taraf

Hi.. Boleh ke daftar nama anak berbinkan suami..Perkahwinan tak sampai 6bulan

5 Các câu trả lời

Sya ada sorang kawan yang anak dia kawin Dngan orng melayu lh, sbb mak dia Iban, mak dia ckp anak dh lahir tpi perkahwinan tak ckup 6 bulan, mak bapa budak tu naik mahkamah angkat sumpah, agar bayi tu berbinkn suami nya lh, selain tu sya tak tau,

setahu saya xbolee..untuk prosedur sekarang bolee pilih nak bintikan dengan nama Abdullah/ cuma tulis nama anak tanpa die bin/bintikan..Selebihnya bolee refer dekat jpn ye..

biasa kalau muslim mmg xbole binkan suami..samaada abdullah/nama² allah je yg bole...awak bole refer jpn utk info lebih lg eh sis

Boleh...tapi kne naik makamah angkat sumpah...

3y trước

Kne bayar denda tak?

Tak boleh