Buka buku pink di mana mana

Boleh ke buka buku pink di KKIA daerah lain tapi subsequent check up dekat daerah lain? Contoh buka di KK Seri Kembangan tapi check up seterusnya minta dekat KK Slim River? Atau setiap check up kena di KK yang sama? Terima kasih in advance yang membantuhu

8 Các câu trả lời

biasanya kena check up antenatal di klinik yg tempat sis buka buku pink tu. sbb nanti sepanjang pregnant nurse akan buat lawatan ke rumah 3-4 kali. tp jika ada masalah yg tak dpt dielakkan,boleh inform nurse awal². takut nanti nurse marah sbb banyak kerja dorg nanti. mcm sy haritu terpaksa balik kg,sy inform awal² nurse yg incharge sy. nurse tu call klinik di kg sy utk bagitau sy nak tumpang check up selama sy d kg. kalau nak bersalin pula,mana2 hosp pun boleh. yg penting buku pink lengkap

kalau ada perkara yg xboleh di elakkan sahaja baru boleh checkup dkt kk lain awak. example awak balik kg. dlm masa yg sama ada appointment dgn kk tmpt awak check. then itu awak boleh tumpang checkup dkt kk kg awak. kalau mcm awak buka buku dkt tmpt lain then nak terus checkup dkt tmpt lain rasa nya tak boleh awak.

rasanya tak boleh. apa apa pun berbincang dgn nurse. better buku buku pink di KKIA yg sama awak nak chexkup. senang direct kenal dgn nurse yg akan monitor awak sepanjang kehamilan

sye bukak buku pink dkt kk dengkil and chckup smpai 5bulan+ , then mntk nurse transferkan ke johor sbb pindah 😊.

Kna inform nurse tnya mcm mna..sy dulu bkk buku pink di goMbak, continue checkup di sg besi sbbnya pindah

tak silap kalau kata mcm ada urusan penting ke apa time next check up ,bole je ,tapi kena inform awal kt diorg

Ada yg pernah check up swasta then tkr ke kk tak? Boleh ke? Plan mcm nak tukar sbb layanan kurang memuaskan je 😅

1y trước

dah berapa week sis? boleh je tp kot kk tempat awak misi nya bising ke apa, awak bg la sebab yg logik kenapa nak tukar tu. kalau ckp pasal layanan, jrg la org complain swasta layan teruk dr kk. hehe

boleh je awak.. kne inform kk yg bukak buku pink awak tu..