Buku Pink

Hi mommies. Sekarang saya 7 minggu pregnant anak pertama. Saya ingin tahu mengenai buku pink. Misal kata saya nak beranak di Hospital Ampang under fpp program kita perlu buka buku pink under Hospital Ampang atau buka di mana2 kk pun boleh? Ada dengar hanya boleh buka di kk paling dekat dgn rumah je xboleh luar kawasan. Sebab kalau tak perlu buka di hospital, saya plan nk buka buku pink dekat dengan office utk memudahkan proses check up nanti. Tapi kk office bukan di kawasan daerah rumah. Macam mana ya mommies? #confusedmum

6 Các câu trả lời

Buka bdekatan rumah. Ikut alamat... Nanti masa kandungan dah brapa week br kene checkup kat amang yg awk amek fpp tu... Xsilap 3x checkup sblm bsalin..xsilap sy lah... Maaf kalau slh info

Biasanya nurse suruh buka buku dkt dgn kawasan rmh spya senang dorg check ibu n baby lpas beranak , better tnya tu klinik kita nak brrklinik, mnatau dorg ok je

Bole jer nak chekup dkt office.tpi kna buka buku pink di kaw tempt tinggal.bgtau nurses kata nk chek antenatal di klinik dkt office.

Ye kna buka buku pink di kaw kita tggal.tempt kita betul2 menwtap.

Selagi ad buku pink.sis nak bersalin dekat mana² hospital pun blh

X...penting ada buku pink..p bersalin mn2 pun blh...

5y trước

Nnt masa checkup bgtau nurse nk bersalin mn...