trisemester 1 ngidam mkn megi

boleh ke 6weeks 3days seperti sye ngidam nk mkn megi cup skali je???#firstbaby #bantusharing

7 Các câu trả lời

boleh ja trimester 1 paling kena jaga sbb masih awal lagi.. if rasa boleh hold dulu hold lah dulu sy haritu teringin sgt maggi tp suami suruh hold tunggu trimester ke 2 tp jgn makan byk sgt perencah pun jgn curah semua.. sebln sekali ja digalakkan makan maggi 🤭tp ya mmang pregnant makanan hat x brp nk elok tulah duk selera sgt hat elok x mo mana 😂🤭

Boleh tp berpada, elokknya 1 jam sebelum mkn megi tu mkn buah2 dulu. Biar khasiat buah perut da ambil dulu, penghadaman pun lancar. Hehe. Pastu serbuk Msg perasanya tu bubuh sikit/separuh je... Sy teringin maggi kari mase tu.

blh sis .. tpi try sikit dulu .. hritu saya mengidam maggie pedas giler Alhamdulillah blh telan dan bby xde ape2.. smpai 2pek saya makan..hahahha

sy mkn 2 urat je. lepas tekak, kuahnya tu hujung² megi je cicah. ok laa drpd xdpt merasa.. tkut nk mkn awal² sbb thu diri xkuat mana

Tak saran untuk awal2 ni... Resiko makn pedas2.. Jadi boleh tunggu besar sikit kandunga...

Makan la tapi berpada2

boleh