inai celup

Boleh kah nak pakai inai kat jari.. rasa nak pakai tpy tkt ada efek pada baby ?? #ingintahu #bantusharing

6 Các câu trả lời

IBU HAMIL BOLEH PAKAI INAI TAK? Persoalan ni mesti jadi tanda tanya bagi bakal ibu yang 'giler inai' kan Boleh pakai ke tak? 🤔 Sebenarnya tak jadi masalah kalau inai tu inai asli tanpa bahan campuran. Pakailah kat mana pun, tapi jangan paki kat jari tangan Sebab apa? Sebab kalau Terjadi sesuatu, si ibu pengsan ke pitam ke, doktor boleh check kuku jari ibu untuk pastikan oksigen mencukupi atau tak Kalau dah dilindungi dengan inai, macam mana doktor nak check? Tapi bagi inai yang dah dicampur bahan kimia lain, amatlah tak digalakkan. Sebab ia boleh memberi kesan negatif kepada kandungan bila bahan kimia tersebut meresap ke dalam darah dan uri seterusnya mengganggu tumbesar kandungan...

hurm ..apa yg sy tahu spnjng kehamilan ni better jgn pakai inai sbb dlu ms sy pregnant misi kata Sebab kalau terjadi sesuatu tidak di ingini pd diri kita mcm tiba2 pengsan atau pitam ke doktor boleh chck kuku jari untuk memastikan oksigen mencukupi atau tidak... Kalau kita pakai inai macam mana doktor nak check dan selamatkan jika berlaku sesuatu perkara tidak di ingini..kalau rasa teringin sangat2 puan sabar2 la..pakai la lepas bersalin nanti..moga di pemudahkan segalanya..aamiin

Sy pkai ok je. cuma bila nk dkt due x digalakkan. msuk hospital doc tgk kuku utk aliran darah

Boleh je... Saya siap suh org ukir kan.. Sbb mmg minat😊😊😊

Sy okey je

boleh