pemakanan bayi

boleh kah bayi berumur 3 bulan di beri minum air putih?

8 Các câu trả lời

Allahu, jangan puan. Selagi anak belum cecah enam bulan keatas tolong lh jgn beri apa2 sebarang makanan atau minuman selain daripada susu badan ibu. Baby masih kecik perlukan kasih sayang dari ibu.. Lebih baik awak baca artikel atau tanya doktor pakar.. Seelok nya jangan beri air putih sbb antibodi baby x kuat macam kita org dewasa. Takut pekara tak diinginkan berlaku.

kenapa mommy nk bg ye? below 6 month xboleh.. nnt mommy boley baca apa yg boleh apa yg tak boleh dlm buku kesihatan anak . mcm² knowledge ada dlm buku tu rugi x baca 😊

Jangan sesekali selagi belum 6 bulan. Sian baby nanti. Air putih xsesuai utk baby bwah 6 bulan, badan diorang x bole proses lagi. Nanti bole effect pd usus dan sbgnya.

Awak nie x focus ya apa yang nurse ckp.. x boleh bagi air putih selain susu badan ataupun susu formula selama 6 bulan. sila bacakan membaca

Tak boleh.air ke, makanan ker, semua tak boleh.. Yang boleh cuma susu jer

Belum boleh lagi. Sistem penghadaman baby x stabil lagi

mn blh

tidak