test upt

Boleh ka sy test upt guna clear blue digital waktu tengahari? Atau nak kena cek waktu pagi jugak? Mohon share momy2 mana lagi berkesan ???

34 Các câu trả lời

Nak tanya , saya keluar darah sikit ii, tak macam period selalu 8hb mmg dtg darah pulak banyak sgt, tapi kali ni 4hb ada kua darah sikit, lepas tu bnti.. Bila benti 11hb arini cek double line tp samar ii.. Lepas tu kua darah sikit macam 4hb tu.. Tak banyk sikit je .. Adakah sy preggy ?? Sebb dlu prnah gugur 2015 12week 😔

Better check waktu pagi. Clearblue walaupun dia accurate tp lg optimum kalau check masa 1st urine. Kawan sy pernah check waktu tghari pastu xdetect. Sedangkan before tu check pakai upt biasa double line. Repeat next day pagi2 double line jugak. So mcm rugi pulak clearblue beli mahal2 tp x valid sbb check waktu yg x optimum.

5y trước

Cara guna*

Waktu pagi2 utk yg bru2 nk track pregnant.. Kalau dh mmg pregnant.. Cek laa waktu bila pon.. Sebab HCG dlm darah dh tinggi.. Mmg dpt trace.. Yg waktu pagi2 tu utk track yg awal2 pregnant.. Sebab waktu tu je yg tinggi hcg dlm air kencing

Boleh tp depends pd hcg seseorg..mcm sy jnis hcg tinggi..xprlu piyet cycle trlepas pun da leh dtct..mcm bru ni sy trai 8hari bfore piyet due..kuar 2line..samar..sy guna clear blue dgital bukn wktu pg da kuar prtnen 1-2w msa tu..

3y trước

Hasil check mlm hr lepas mahgrib Delay 2 hr period

Bila2 pon takpe.. cuma pagi tu digalakkan untuk yang still baru sebab hcg masa tu masih kurang.. jadi pagi pling afdhal.. tapi klau dh 2mggu cmtu cek waktu bila pon tetap naik positif

kalau dh btul kita ngndung. test bile2 pn still blh. xperlu pn tggu pg2. kecuali baru sgt2. kalau dh 5 hri xdtg period tgh hri pn ok. mlm je kurang

2y trước

sy lewat 7hari.test tghari dan ptg double line terang

Haii.. nk tanya sape ade pengalaman, baru hbis priod dlm sminggu, tapi tibe2 ade blood spot lagi even sikit.. chck upt, naik double line kabur

saya haritu beli test upt guna yang murah ke Rm3.00 satu. test waktu petang double line tu terang. tk dan nak guna clear blue pun. hehehe

Kalau masih awal / baru sgt delay period, kena test awal pagi sbb kepekatan hormon hcg dlm urin tggi pd waktu pg.. tgh hari dh diluted..

Kalau dah miss period, boleh test bila2 waktu, Kalau tarikh period belum tiba (early testing), kena buat test awal pagi Lepas bangun..

5y trước

Ohhh tak.. tu mmg darah period.. blum lekat lg.. cuma org kata tak lama dh tu.. hbis je period 3hari tu, kena usaha lg.. insyaAllah senang dh nk lekat.. kena bersama dgn suami dlm masa 2minggu lps period.. tu waktu subur kita.. doc sy dlu ckp buat selang sehari, kalau nk pregnant.. hihi