BAGI MAKAN

Boleh bg ke bby umur 1 bulan 18 hari makan?

59 Các câu trả lời

Xboleh... Jgn sesuka hati nk bg baby mkn.. Usus baby 1 bulan xleh trima sbrg mknan hy susu shj yg blh d terima.. Sian la baby... Baby akn d kenalkan mknan pd umur 6 bln..

Thanks u allz...sy just nk make sure je,..sy xsntap pon dgn jwpn komen korang,..sbb jwpn korang buat sy yakin pada diri sy sndiri...thanks skali lg...

Bagi jela..ank awk..sptutnya ilmu mcmni kena tahu dah..bukan ke nurse dah bgtau...6bulan ke atas bru bleh bg mkn...hmmm..cant brain

Baby boleh bg mkn time umo 6bulan, 2 pon perkenalkan dgn mknan yg lembut je n kosong. Lps npk dia ok bru cmpur kn mknan dia dgn syur.

Jgn sis.. usus baby blum matang lagi. Kat klinik pun nurse & doktor memang siap pesan tak boleh bagi bb umur 6 bulan ke bawah makan

xbleh lg tu sis.. 6 bln nnt br bleh bg mknn yg lembut2 mcm nestum beras cthnye.. sblm 6 bln, susu ibu je dh ckp..

Baby 6bulan baru boleh mkn... 1bulan 18hari tu masih awal lgi sis,x baik untuk usus bayi...sebb blum kuat

Sy yg tgh preg anak first pun tahu baby umur 1 bulan x boleh bagi makanan solid 🤦🏻‍♀️

Tak boleh. Bawah 6 bulan cuma susu ibu/formula. Air masak pun tak boleh bagi. SUSU SAHAJA.

Sila banyakkan membace yee.. Rase nk cepuk je soalan gini.. Cm bongap sgt plak