makanan segera

Boleh atau tidak bayi makan makanan segera seperti nugget, fries

9 Các câu trả lời

Gula garam bawah 1tahun xbolei sis. Dlm instant food lagilah ad bhan pengawet bgai.. Buah pinggang belum matang. Bnyakkan google info kesihatan..

Sampai baby ada gigi banyak kt depan baru boleh makanan yg keras/mengunyah. 😊 Seeloknya lepas setahun setengah camtu.

Sekali sekala... apa mak makan sellaunya anak ikut... kot...kalau mak suka makan mekdi anak pun suka makan mekdi huhuhu

Pd pendapat sy, tidak sama sekali.. Makanan baby lebih baik No Salt, No Sugar, No MSG

Bayi umur berapa.. Tak digalakkan sangat sis..

Sy bgi bila ank dh boleh mengunyah...

Kalau masih bayi, tak bolehh

X boleh.. Instant..

Baby umor berapa? Bawah 6m jgn bagi mkn lagi tau. Atas 6m boleh bagi nestum tu, tapi sebaiknya masak sendiri utk baby.