Boleh atau tidak

Bole ke kalau kandungan baru nak msuk 5 week makan maggie ? Mak mertua tak kasi tapi teringin yang amat nak makannya ?

21 Các câu trả lời

boleh tkde masalah... jgn selalu lah sbb x elok utk kesihatan. ibu mertua risau tu. sbb klau org mabuk alahan mngandung x yah mkn maggi sbb nnty lagi muntah... x leh mkn pedas² haa mcm tu lah.. think positif je ye

makan je la dah nak makan, sekali mkn cukup la. jgn 7hari 7 malam makan yg tu je.. rebus dulu megi tu then cuci, lepas tu masak air asing dgn perencah then tuang je dlm megi yg dah cuci td, utk megi berkuah la..

Sy dlu pon makan sis... Tp sy rebus dlu magie dan toskan air dia. Pas tu baqu msk skali lg. Sy letak bnyak sayur sayurn.. Kurangkan perencah dia.. Alah dlu x leh mkan apa asyik nk megi ya. Tp jgn selalu na

Boleh je buat lepas gian.. Sy dlu pun teringin. Sempat lh ngap 3,4 kali awal trimester dlu. Sbb loya kn, megi je antara mknn yg boleh telan. Skung sy dh x mkn lg 😁

Saranan sy boleh.. Cuma jgn mkn slalu.. Sbb gula dlm kandungan mee tu tinggi.. Sy dh kne..sbb tu sy kongsi takut awk trkene juga gula dlm drh yg tggi.. Erm...

Sy baru lepas makan megi hehe.. Bole jer makan awak.. Tapi jgn lah kerap. Cukuplah setengah bungkus jer... Beda lepas teringin....

tringin org mngndung ni sesuap dua sdh ckup.. kurgkn prncahnya. jgn pula dah rse skit tambah2. megi je pon..ttp rse megi😅

Sy mkn je, mmg x bgus.. mkn bla rsa trgin je. Tp skrg dh msuk 5bln sy x mkn trus dh meggi.

Makan je. Saya dulu awal2 suka sgt makan meggi tapi sekarang tak dah. Sebab dah puas

klu dah teringin sgt mkn je lah... tp seeloknya mkn makanan yg sihat.