ubat dan air rebina

Bole ka sy makan ubat² ni semua bersama² air REBINA ?

ubat dan air rebina
24 Các câu trả lời

Boleh kot. Janji jangan letak gula. Ubat tambah darah tu jangan makan dua biji dlm satu masa. Sebiji pagi/siang bersama2 ubat lain dan sebiji malam.

5y trước

Samalh. Dlm kotak tu pun dia tulis telan 1 biji 2 kali sehari. Means 1 pagi 1 malam.

Boleh.. Ribena tnpa gula..dri mula2 pregnant smpai trimester ketiga ni sy mkn ubat ngn ribena.. B4 that dh tyer nurse dlu.. 🤗

Boleh doc sllu suruh mkn vit mnom ngn air oren atau sunkit ribena/mnuman aggur hitam..tp mnom ksong je xpyh ltak gula..

Blh je. Lg2 makan dlu ferrous tu perut kosong dn minum air ribena (kaya vit c) bntu serapan zat besi dn naikkn hb

elok minum dgn jus oren..cari yg xde gula mcm peel fresh or sunkist amik yg kt kotak ada tulis no sugar added tu..

Sy makan dengan air sunquick 😂😂😂 kadang syrupt .. Asalkan jangan dengan air susu ..

5y trước

Sebelum ni sy makan dgn susu ,sy muntah2 .. So sy anggap susu bertindakbalas mcm tu bila mkn dgn ubat terus sy mkn dgn jus jus .. Nk telan dgn air masak ,pahit lh pulak 😅😅😅

Ribena tu manis x silap sy sis..baik bancuh air oren sanquick tampa gula.makan dgn ubat.

Pernah Tanya dengan doc.doc cakap paling terbaik mkn dengan jus buah segar

Tak boleh sebab nanti vitamin tu tak dapat diserap dengan baik dlm badan😊

Xdigalakkan minum dgn air manis.. klau boleh minum dgn air masak je