Bersalin normal tanpa koyak

Blh share x untuk bersalin normal tanpa koyak..☺️

6 Các câu trả lời

Ms nk teran sis pegang kedua2 pergelangan kaki... pegang kuat2.. insya Allah xkoyak... sy ank 1st buat mcm tu coz mom yg temankan Ms bersalin.. mom tukar shift ngan husband.. elok je husband keluar bby pun keluar... Ms 2nd brnk nurse siap tny awk xjahit ke Ms ank 1st.. hebatkan ilmu org2 tua... sbb tu zaman dulu jrg dgr koyak2 ni... sis try Ms nk teran nnt...

klau ank first normal ade koyakan skit..sy dh 10cm pun doc gunting sikit sbb baby 3.5 dan utk mudhkn baby keluar tnpa koyakan yg lg besr..xpe sis nnt masa pntg jga elok2 luka.biasanya akn sembuh dlm 2mggu..selamat brsalin dn di prmudhkn urusan sis

3y trước

aminnn ..thnks share☺️

klu anak first, normal ade koyakan sikit atau digunting utk memudahkn proses bby keluar dgn lancar, jgn risau mommy, semua itu demi baby dan demi mnjaga dri koyakan yg lebih parah..melainkan dirzkikan xkoyak, alhamdullh..🥰

Kata nurse. Tgg bukaan 10 cm baru teran. Time nak bersalin nanti

sllunya klu ank first doc akan gunting skit .

Perineal massage.. Try google ☺️

3y trước

skit sis.. biar pun sdh kena bius... rasa jarum tu mncucuk.. tp tym tu reda ja.. bab penat kan..bru kluar tenaga hbis hbisan🤭