mengandung

Blh puasa kah? Kalau dah masuk 8bulan.

11 Các câu trả lời

alhamdulillah saya da masuk 6 bulan, before puasa lagi da sembang dengan bby ckp baik2 dgan dia ibu nak puasa, dari pg td kul 8 smpai skrg jgk la dia aktif bergerak ☺️ sblum sahur saya ambil kurma ajwa pstu mkan roti sikit n minum susu then bru mkan nasi hihi 🤭inshaAllah bby kuat mcm ibu dia, mind set kena always positif

4y trước

sma laa sy..alhamdulilah bole puasa penuh hari nie❤️

Bergantung pd badan masing2. Ada org takada masalah bila puasa. Last year puasa sy 8 bulan pregnant, sempat puasa 4 hari je sebab gastrik sakit sangat perut. Dan detect ketuban kurang sampai kena tahan wad 3 hari. Lepas pada tu memang tak puasa, fikir ke baby yang rupanya bg tanda yg dia kelaparan dalam perut😅.

Sya 32w6d alhamdulilah puasa pikir positif je lah insyaallah kuat xde pape tpi tengok masing masing orang lah tu ada yg larat ada yg xlarat

4y trước

betul sis always kena mind set positif, saya pun 24 week da msuk 6 bulan, slalu ckp dgan bby baik2 ☺️

Boleh..cuba dulu..sambil tu kira pergerakan baby jgn missed..klo xtahan..baby gerak slow..berbuka lah puasa nya..

4y trước

Oh..baru 2nd trimester ye..camnilah..awk rasa klo xtahan..lapar..berbuka..klo takut akan sebabkan baby sakit ke apa ke..better xperlu puasa..

Kalau baru 7week ni boleh tak agak2 puase ade effect pape tak ..

4y trước

saya pun tak berani nk ckp, tp time2 tu la bby memerlukan zat besi dari ibu dia ☺️ sbb masih awal lagi tu sis

tk payah puasa lgi ... bby lapar pulak

Ikut badan sendiri

Klu larat bole