Ujian ketika mengandung

Bile dapat Tau diri ni mengandung... Terus resign sbb Tak nak ada apa2 tekanan di Tempat kerja.. tapi bila da resign.. Allah bagi ujian Kat rumah lak.. awal mengandung suami kemalangan hampir 3 bulan x keje.. xde mata pencarian.. bergadai.. simpanan sume habis...dan Ujian demi ujian dtg... Smpai la nak melahirkan tetap Ade ujian mental... Sedih btul rase.. risau je apa2 effect untuk baby... Ade ke mommy yg senasib mcm Sy?? Semoga kite semua di permudahkan segala urusan...

6 Các câu trả lời

Saya nikah November tahun lepas. Sebulan sebelum nikah mmg resign sbb akan berpindah ikut suami. Lepas sebulan nikah alhamdulillah saya mengandung sampai skrg saya tak bekerja. Gaji suami cukup cukup makan je. Baru baru ni kena ujian motor suami kena curi. Saya takde pendapatan, duit belanja pun harapkan duit daripada suami. Tapi saya bersyukur bayi dalam kandungan sihat walaupun sepanjang mengandung saya banyak bebankan suami. Positif covid, dapat asma, urat di tulang pergelangan tangan bengkak sampai nak sikat rambut pun tak boleh. Sis pun kena ikhlas dengan apa yang jadi, percaya yang rezeki sis akan dapat lebih indah dari yang sekarang. Jaga kandungan baik baik sis jangan banyak berfikir, kesian baby. Semoga Allah permudahkan urusan sis sekeluarga 🥰 Mungkin rezeki anak sis melimpah ruah lepas ni insyaAllah kita kena tawakal dan serah pada Allah ❤️

2y trước

InsyaAllah terima kasih yaa 🥰

sy sblum kawen mmg dah resign 1bln sebelum majlis.. lps kawen ikut suami dan sy mmg xkeje..Alhamdulillah terus lekat baby 1st.. semua mmg suami yg tanggung.. plus..mak mertua mmg byk bantu kami.. Alhamdulillah..mak mertua tahu kami mmg hidup biasa2 je sbb tu dia byk tlg kami.. n skrg tgh pregnant anak 2nd.. adik ipar n mak mertua byk tlg belikan brg2 baby.. bersykur sgt.. mereka memahami..n byk bertolak ansur.. pd sy, sis percaya pada rezeki dr Allah.. InsyaAllah ada rezeki baby nti..n jgn sedih2.. mayb sis boleh buat pndapatan smpingan cth mcm sy..sy niaga kek kukus kecil2an je.. boleh la tlg suami sikit2 tmbah duit poket.. semoga sis dipermudahkan urusan ye..

InsyaAllah sis.. yakin pada Allah.. sy dapat thu prgnt pn msa suami & sy mmg x kerja sis.. tp kmi buat bisnes on9 utk truskn hdup.. x lma kmdian Alhamdulillah suami dpt kerja dan kami pindah rumah sewa baru kos sewa bulanan pn rendah.. bsyukur sgt2.. wlaupn suami dh bkerja bsnes on9 tetap on🤭sy kehulu hilir drop parcel & buat delivery bouquet utk tambah pendapatan wlaupn tgh sarat hehe..tp ikhlaskan hati Allah thu ap yg tbaik utk hambanya..skrg tunggu masa nk bslin je. sy doakn sis dipermudahkan sgala urusan dan rezeki melimpah ruah.. InsyaAllah kluar baby tu bsama rezekii.. doa banyak2 & yakin padaNya❤️

saya nasihat kn para ibu jgnlah berhenti kerja.. susah mcmna pun kena cari duit tp masa sama kena cari keje elok2 lah jgn keje berat sbb zaman skrg mmg kena ada duit nak2 nk dptkn kehidupan yg selesa utk baby kn.. sy doakan semua ibu2 dipermudahkn segala urusan❤️

Sama sis,suami dah setahun lebih x kerja... company sebelum ni tetiba bankrupt.dah try cari kerja byk kali tapi x da orang panggil kerja.. terasa down dg sedih mgkin belum ada rezeki kami lagi😢

Fikir yg baik2. Doa byk2 minta pertolongan drpd-Nya. Moga urusan puan sekeluarga dipermudahkan. Aamiin yra.