Ibu hamil 22 minggu susang buang air besar, kemaluan pedih

Bila saya baru lepas buang air besar, memang keras sgt saya meneran, sbb perut sakit sgt, lepas buang air besar, saya dapat rasakan biji di kemaluan saya mcm terkeluar atau saya tak pasti apa benda nya, tu buasir ke? Atau bahaya tak? Saya takut, kemaluan saya jadi pedih

2 Các câu trả lời

minum byk air putih, makan buah berserat mcm betik/jambu/buah naga & bykkan sayur hijau. boleh makan yoghurt juga. bahaya sembelit biarkan lama2.

Boleh try minum yakult less sugar tu jugak sis, sy minum 1 hari 2x , Alhamdulilah membuang okay. Tp selang2 la minum… Air masak ye mnm byk…