ingin tahu

Bila pregnant badan akan rasa panas ke? Tq

37 Các câu trả lời

3rd trimester mmg x boleh lgsung panas bila tidur. Kaki mula la nak mengipas ngipas kat atas katil mcm puteri duyung sebab x selesa panas. Husband nmpak je peel mcm tu mse tido terus dia bukak aircond walaupun dia sejuk menggigil. Hehe. Kesian dia.

Perubahan hormon. Ada setengah ibu ibu memang akan rasa panas sangat. Basah berpeluh. Mcm sy, walaupon tengah malam baru lepas mandi, tido dalam aircond. Tetap berpeluh. Pernah sekali tu suami dah sejuk mengigil2, kita ni je yg berpeluh2.

5y trước

Hahahahha kan sis? Dahsyat baunya. Kadang malu dengan suami. Sanggup curi2 mandi tengah subuh sebab tak senang dengan bau tu. Orang tua2 kata, klu waktu mengandung ada bau kurang menyenangkan tu biasanya boy. Wallahualam. Mungkin kebetulan. Sebab masa anak pertama dulu sama mcmtu gak. Mmg boy.

Awal2 minggu ye sis. Badan panas betul. Smpai suami tegur. Awat la badan panas sgt. Dia bukan badan kita berpeluh panas tu. Mcm org pegang kita, akn terasa kepanasan suhu badan kita. Haa mcm tu😅

5y trước

Hihi yeke sis. Rare ni. 🤭 Sy sejuk time nk mandi pagi je. Menggigil. Mmg tak tahan.

Panas nye x boleh. Bawak bincang..sy bukak tutup selimut..sampai cakap bukak sejuk..tutup panas..suami esok pagi ngadu ngan mertua..mertua ketawe je😅laen mcm dia punye rimas

sy ngndongkan ank 1st memang xboleh hdup if xd kipas ,panas lain mcm ..ngndong ank 2nd ni,sejuk lah pulak ..tgh hr cuaca trik pun sy rasa sjuk ..haha lain ank lain ragam makny 🤭

5y trước

Sme.. Tido x bukak kips

Yaa betui . panas jeee ya allah tak bole nak bawak bincangg 😅 lagi² bila dah trimester ketigaa , rasa nak seksi jee sepanjang masa 😂

1st trimester sejuk smpai menggigil even x bukak kipas.. 2nd trimester normal je.. masuk 3rd trimester bukak aircond tidur pun xya slimut..

panas mmg xkn lepas dri kita wanita mengandung,mandi laa bnyk kli pn..stgi msti pnas balik..hahaha

Memang panas.. Lagi² dah masuk kandungan 8bulan die punye panas mmg tak bole bincang 😛😛

Sama sis. First trimester mmg akan rasa mcmtu, perubahan hormon. Kdg rasa mcm nak demam pun ya.