anak lain kuat jeles

bila dah mengandung...perangai yg sulung or ank yg sebelumnya...perangai menjadi2...korang mcmana pulak?

12 Các câu trả lời

Sama mcm saya lalui dgn anak ke-3 skrg. Makin kuat tantrum dia sejak ngandung skrg. Umur 2 tahun 6 bulan. Pantang salah sikit ngaruk je non stop. Sblm ni pun sblm kluar no 3 pun anak no 2 buat perangai juga. Sampai stress tak blh bwk bincang. Biasa saya biar je dia nangis sampai dia penat. Kalau kita melayan nnti takut juga kita lepaskan kemarahan kat dia. Bila kita atau dia da reda skit baru gi pujuk anak tu elok2. Tp nnti esoknya buat lagi. Pening mak 😅

Tips dari hanis zalikha, katanya jangan beza bezakan anak. Anak tak cukup kasih sayang lagi mungkin dia berperasaan mcm tu. nak rebel je. Kena pandai tackle hati anak untuk sesama excited nak dapat adik.

Masa Saya Mula² mngandung aritu ,anak sulung Saya yg tingkatan 4 dgn tingkatan 2 .. dorg mcm tk suka .. tp skrg dorg dh ok ..dh blh gelak² ,gurau senda mcm sblm Saya mngandung dlu

Bukan anak. Tp anak buah. Skrg baby sy dh 7bulan tp anak buah sy mcm jeles. Toy anak sy dirampas. Botol ank sy dia nak hisap. 😂

Umur 4 tahun kuat nangis..tidur pun tak nak jauh2 dr mama.pagi2 mesti cari mama dulu...nak bradik bulan depan.. semoga dipermudahkan 💕

5y trước

Samalah kita sis. Sy ank dh 5 thn. Bila nk tdr muka mesti berhadap. Kalau beri belakang sampai ke esok pg dia tak tdo. Thn depan dh nk dpt adik. Risau pulak.

Sy ank perempuan yg no 2..umur 3 tahun lebih.. Sgt2 manja n x nk dgn org lain.. Duduk pn nk ats riba je.. X nk jauh lngsung..

Sama la dgn ank sy...manja menjd2...😅 Sy lyn aje..tp ckp kt die..dlm ni(perut) ad bby...nnt jge bby ye...🤪🤪

sama anak saya..1st boy..sejak ada adik memg kuat meragam..nak perhatian lebih..

Sama la. Bru setahun 5 bln mak ckp tgh mengada sbb nk dpt adik.

Dulu ada org2 bagi tips supaya bawa bersama bila nak check up. Cerita dekat anak pasal adik dia yg dalam perut. Involvekan diri dia dalam pregnancy journey tu. Mintak pendapat dia walaupun umur dia masa tu baru 2,3 tahun. Ajar dia kiss perut...suruh dia rasa bila baby kick. Tp sy xpernah praktikkan pun...sbb sorg bby pun belum ada lg nak beradik beradik aponyeee hehe