Perbelanjaan Barang Rumah Anda

💸💸 Bila bercakap tentang perbelanjaan barang rumah ni kadang-kadang telan air liur sebab barang makin mahal.. Min tak menentu jumpa perbelanjaan tetapi selalu dalam anggaran RM300-RM500 sebulan.

Perbelanjaan Barang Rumah Anda
20 Các câu trả lời

250-300 kadang smpai 400. seratus untuk lauk sayap 2kg,sukuan 5kg sosej 2,buntut ayam 2kg, blanja rumah pmpes L dn m rm60 telur,maggi ayam 2pak,beras saza rice 20kg,kicap,tepung aym kfc 2,biskut marry,sos life,fun fries,buah pea,tishu basah baby,minyak 5pak,3in1 tea boo,susu tin,milo,sabun bio zip biru dn lain2😂 ini la blanja kmi terus sebulan

Banyak juga. Sebab saya tak stick duduk 1 rumah. Kejap rumah mertua kejap rumah parents. So setiap minggu memang shopping barang dapur. Sekali belanja je RM200. Sakit la juga tapi Alhamdulillah rezeki tu tetap ada. Selagi dapat tengok orang yang kita sayang in sya Allah diluaskan lagi rezeki ☺️

Menantu ape minnn?? 😂 sama lah min. Kadang belanja sampai 200-300 untuk barang dapur tapi tahan 2 minggu je kadang tu😅 anak2 tengah membesar..hari2 ada je mintak makan itu ini..nasib lah mak surirumah boleh lah melayan apa yang dorang nak suruh masak..

3y trước

😂 saja nak sakat min..😂😂

utk perbelanjaan mkn 6org sekeluarga ni, sminggu dlm RM300 mcm tu.. fuhhh dahsyat... tu blm lg brg2 lain darab je la RM300 tu utk sebulan brp minggu😅...

rm200 ke rm300 sebulan...sbb sy berdua ja ngan suami..blm ada anak...kdg2 mkn kat luar... selalunya sy akan buat bekal utk suami p kerja..

sy n suami..ank 5 org..kecik 2 masih susu n pempers..blnje dapur kdg seminggu 300 or lbh..kuarge mertua..1k lbh

suami yang keluarkan duit. Sy tak kira. Masa hamil ni, dh lama tak ikut dia shopping barang rumah

RM500 utk 2 dewasa dan 2 kanak kanak. to itu pn dah habis berbajet tu. xde jajan xde fancy fancy

Nk dekat 600 sbb tanggung 2 rumah.. Alhamdulilah baki belanja masih cukup utk keperluan lain

barang kering rm 400 ada brg yg tahan sampai bulan dpn, brg basah rm 200-350 tengok keadaan