Alahan Semasa Kehamilan

Bila alahan menyerang waktu hamil, badan confirm akan rasa letih dan lemah. Dan tak semua ibu hamil mengalami alahan sepanjang kehamilan. Buat anda yang alami alahan, boleh kongsikan alahan anda dengan kami dan ibu-ibu lain?

Alahan Semasa Kehamilan
59 Các câu trả lời

muntah teruk setiap Kali Lepas makan... berat turun n tak Naik. X leh masuk bilik ayah sendiri... setiap Kali masuk bilik ayah NK muntah. naseb la X alahan ngn bau suami

rasa lapar dan rasa nak membuang air besar seolah diganti dgn perasaan loya.. kalau loya mual tu ada dtg , mesti ada salah 1, kena mkn atau pegi toilet. 🤣 sensetif bau.. cepat je uwek2

muntah yg teruk ...smpai kena admit wad..Dan hampir2 ke ICU.. alhamdulillah skrg dh beransur baik..muntah kurang cuma mual je..bnyak kn minum air masak ..nasi suku2 je mkn ..

Tekak loya tu memng makanan hari2 la alhamdulillah tak terok . Tpi kerap lapar je yg boleh tahan teruk nya skrg ni 🥲 Dalah tkde selera nak makan tpi asik lapar je 🤣

mual,loya, masak semuaa xlalu makan .skrg makan nasi ng ikan bilis goreng atau ikan masin goreng je.xlarat masak p kedai bli bubur.. semogaa dik bby 2024 sihat dan kuat..

Alahan sangat teruk sampai 5 bulan. Kemudian beransur kurang. Tapi masih ada sehari muntah satu atau 2 kali. Sebelum ni baldi kat sebelah. Masuk drip air setiap minggu.

Loya tk rasa just pening ja tapi tk teruk. Boleh masak mcm biasa, buat kerja mcm biasa. Cuma mengantuk sungguh la. Balik kerja tu lps solat mmg boleh trus lena😂

Rasa pening n otak kembang.... Mual sgt.... Mcm mabuk laut.... Bau org masak, bau bawang tak blh..... Rasa nak makan oren ja ari2... Fresh oren d mata

1st trismeter nie pening loya on off. klo on dh macam mayat hidup. kurg nafsu mkn. bau makanan ke minuman ke atau bau2 yg kuat atau loya pening.

alhamdulillah . dari anak first sampai la nak masuk yg ke 3 ni takda alahan langsungg . tapi emosi memang kawkaw . kerja nak marah jee 😂😂😂