Air ketuban

Biasanya kalau dah pecah air ketuban, kita akan ditolak terus ke labour room ke? Bukaan mmg dah buka besar la ya? Ada tak kes air ketuban pecah tapi belum rasa sakit contractions? Mommies kat sini boleh share pengalaman x? ? . #firstbaby

26 Các câu trả lời

Sy pech air ketubn di rumh pstu trus ke hsptl smpai sne bru buka 2cm trus sy kna warded tpi xde rsa ape pstu sy bnyk gerk jln sne sni bgi cept buka jln akhir skli bru air ketubn tu di pecah kn oleh misi bru lah jln buka besr trus msuk labour room..

4y trước

So dua kali pecah air ketuban??

Sy pecah ketuban dkt rumah. Sblm pecah dah rasa sakit contraction. After pecah, makin sakit. Pergi hospital, dia check kiraan contraction dulu. Dia kata sy sakit kuat. Then seluk, mula2 2cm pastu lama2 check jd 4cm. Terus tolak labour room.

Saya warded sebab nak kena induce, then malam tu dalam pukul 2 pagi air ketuban pecah.. esok pagi pukul 7 baru tolak masuk labour room.. tapi tetap bukaan sikit sangat. At last ceaser masa pukul 8 malam.. contraction since air ketuban pecah

Sy pecah ketuban kat rumah hari jumaat. Pergi hospital kena admit warded pastu jalan 2cm je. Hari ahad induce tp jalan buka 3cm je.. Malam tu masuk labour room pukul 10 malam. Bersalin pukul 3 pagi.

Saya first baby dlu mmg pecah air ketuban dulu tapi xde rsa skit..cpt2 trus refer ke hospital sbb risau psl baby..smpai sne kne tggu bukaan dlu br msuk ke labour room..alhamdulillah selamat melahirkan😊

5y trước

Sama jugak dgn baby first sy.. 4 tahun lepas.. ☺️

Melahirkan anak pertama,air ketuban pecah awal,,,blum ada rsa sakit.. Dri rmah ke hospital relax je,,skali doktor dah seluk skali,,bkan main start sakit sampai hari esok bru baby lahir..

Pengalaman sy..contraction kuat..air ketuban tak pecah lg..tp jln dah bukak 3cm.. Nurse tolak masuk LR..tak lama tu dia pecahkan air ketuban..lbh kurang 6jam lepas tu, sy bersalin..

Ada. Saya masa bersalin no 2 dah leaking ketuban & darah. Masa tu dah warded dh.. Tapi contractions tak aktif lagi.. Dekat sejam ke sejam sengah jugak tunggu

Saya air ketuban pecah pukul 11 malam tadi.. skrg dah pukul 11.30 pagi, masih menunggu masa.. bukaan pukul 7 pagi baru 3cm.. kita tunggu jela sama2 ya..

4y trước

Sis kena induce ke? Semoga dpermudahkan

tgk pada hospital jgk. tmpt sy bukaan 5cm bru msuk lbour room. ktuban sy dr yg pcahkan still xrase sakit. lps msuk drip induce bru sakit