Gerakkan baby

Biasa minggu ke berapa ya boleh rasa gerakkan baby? Tak sabar nak rasa 🤭 #firstbaby #18w

29 Các câu trả lời

ikut orng sis ...sya first baby 14week da rasa mcm Ada berenang2 dlm perut tpi mgkin satu minggu Dua kli ja rasa mkin lama mkin mcm rasa btl2 baby yg gerak..tpi msuk 21 week baru kuat dia gerak..boleh rasa sdh klu sentuh 🥰🥰 tpi mcm jrg Masa subuh2 boleh rasa atau petang2 baru rasa..Hari tu scan 20week baby aktif sangat..doc ckp xdpt rasa sbb msih besar ruang dia dekat dlm🥰

kalau baby first memang lambat rasa , but masuk second third and ... akan rasa 15++++ weeks gitu . depends pada badan masing masing . saya baby 3 , 16weeks dah rasa geli geli sebab dia tendang 😂

2y trước

wahhh bestnya dh bleh rasa bby gerakk2...sy br 12w...xsbarr nye nk rasa mcm Moms🤲🥰

bergantung pd individu sis.. kdg sbnrnya baby dh start tendang cuma kita je x perasan.. klau belas² minggu ni rasa mcm jentik je.. 20w ke atas nt lg kuat.. cuma start kira kick chart nt dlm 28w

saya first pregnant, first time rasa cuit macam angin bergerak waktu 22weeks. rasa betul betul baby gerak 23w 2d. heheh, takpe kejap lagi sis akan rasa la tu baby aktif gerak

Saya dah 19weeks ..hari2 menanti juga now ada rasa macam denyut2 kat perut kadang2 rasanya tu dia la kan😂 first baby so tak tau nak confirmkan next week baru pergi cekup

2y trước

Ituu lah. Kdg ada jugak rasa mcm something dlm perut ni tp tak tahu la dia gerak ka apa ke 😄

saya start rasa baby gerak 19 weeks..dia rasa mcm berombak..kadang rasa dia tendang2 halus.rajin2 usap n borak dengan dia.masuk 20 weeks makin kuat dia tendang..

start 19w 1d saya rasa blup blup haha dia mcm rasa timbul pastu hilang pernah sekali mengiring sambil tgn stay 1 bahagian perut mmg terasa 2x blup blup terkejut haha

2y trước

https://api.whatsapp.com/send?phone=60109275973&text=NAK TAJA

20w++ bergantung pd org. Ada org awl, ada org lewat. Tak rasa gerak pun cuma mcm cuit2 sikit. Lama2 akn kerap & ibu blh notice sndri.

Saya 19week dah rasa sikit2 dia bergerak sis. Bukan rasa tendang tp mcm cuit2 sikit ja😍

2y trước

Alahhh comell nyaa cuit2 😍

Seawal 15 week dh boleh rasa. Tapi ikut org. Mcm saya 18 week dh rasa, skeg ni klu mcm memang rasa dia berenang2 dlm tu

2y trước

Aktiff yee 😍