Just sharing pasal mommy y baru pertama kali nk bli baju n barang bb..

Bg mommy y pertama kali..sy suggest nk beli baju bb xperlu tertekan sgt..nk beli baju boy ke girl.. die sbbkan scan x nampak or kompius btul x scan tu..just mommy beli je bju kaler putih..biru..pepel n seangkatan y blh bb girl or boy pakai..bli y simple..ble dah kuar bb baru lh korang topup balik beli ikut gender slepas pantang..y berbunge ke..pinky2 ke..rambu rambai ke..🥰

4 Các câu trả lời

Betul tu, ada yg terlalu focused on gender sampai dh tau gender pun berharap boleh lahir gender yg lagi satu tk sbb mmg nk beli baju dress/corak dinosaur. Masa new born beli yg neutral senang, sbb pakainya pun kejap. Dh makin besar tu nk dress pink rompol-rompol ke, baju t-rex ke apa ke pun takpe

3y trước

yess sy stuju..lgpun bb dlm pantang je kot..kck lg nk pkai y meropol blh rimaskan die..ble dh besar siket blh lh nk melawa

Yup, beli pun tak perlu banyak especially utk NB. Nanti boleh beli lagi bila baby dah lahir 😁

3y trước

betul mommy..nk2 y newborn jap je blh pkai..dlm sbln je klau bb cpt mmbesar

betul. jadi dh boleh jimat dkt situ sikit2.

3y trước

baju bb skarang blh thn gak mahalnye🤭..

terima kasih perkongsian ♥

3y trước

🥰