Bayi Lelaki vs Bayi Perempuan

Betulkah lahirkan anak perempuan lebih mudah berbanding anak lelaki? Kata orang sebab bayi perempuan lebih kecik berbanding bayi lelaki

13 Các câu trả lời

saya anak pertama contraction kerap..tapi senang bersalin...anak kedua x kerap tapi pecah ketuban uri lekat dalam baby jakitan kuman dalam darah..yg ketiga....baby boy hidup ibu risau sebab Ceaser baby songsang tapi walau di plan ary yg cantik iaitu 27/2/2020 tapi dia tetap pilih tarik 20/02/2020 Alhamdulilah emergecy case sebab bleedinng...tapi baby keluaq sihat ibu pun kuat n cergas....

Tiba2 teringat cikgu saya pernah ckp Bersalin baby girl ibarat 1 urat ibu terputus Kalau baby boy 2 urat ibu terputus Tpi seingat saya sakit bersalin tk sangat berbanding contraction , memang tk boleh tahan kadang tidur pun duduk la tonggeng la Tp bila time nk bersalin tu push sekuat hati pstu lega hilang segala sakit sebelum tu Cuma kena thn sikit la nk buang uri dan jahit Hehe

4y trước

Wah terima kasih kongsi pengalaman dengan penggunaan kata yg baik 👍🏻

isteri saya lahirkan anak kembar. yang keluar dulu lelaki, lepastu perempuan. bila saya tanya mana yang lebih susah, isteri saya cakap tak ingat sebab nak jaga lagi susah daripada melahirkan, ujar isteri saya.

mudah sukar..kecil besar smua tak penting..sbb smuanya brgntung pd individu..beza bdn beza la keadaan. yg penting baby sihat. ibu sihat.

x jugak, Saya bersalin baby girl 3.7 kg smpai kena emergency czer sbb push x keluar🤭

xlah.. smua tue ikut perkembangan baby. Xda kena mengena siapa lagi besar atau kecil.

xlah. ikot perkembangan baby. saya pnh jumpa baby girl lahir 4.9kg kat hosp dulu.

Terpulang pada diri kita macam mana hadap detik bersalin tu.

mitos sj tu... baby prempuan sy plg bsar banding abg2 dia..

tak juga. semua mitos