Berpantang

Betulkah kalau bersalin secara pembedahan (ceaser) tidak boleh makan durian, sebab boleh buat luka bernanah???

1 Trả lời

biasa mcm durian ni..ia bersifat angin..ada yg kata bgus tuk milkbooter. tp pape pn depend pd bdn kita mcmne..ada yg ok mkn xde alami angin..ada yg akan alami angin bdn ...tp ttg kata blh sbbkn luka bernanah tu sy kurang pasti ttgnya..sbb ms lepas bersalin czer byk yg sy pantang mkn dahulu...