nak bertanya

Betul ker kalau pakai manjakani boleh Kecutkan buasir??pening da..pakai ubat doc bagi pow sama jer..?sy mgdung 28minggu..stresss xelok2..

14 Các câu trả lời

Sy baru pulih dr buasir.. kena time 28w.. kesan pd buasir sy bengkak n leaking smpai meleleh darahnya. Ubt xjln last2 ambik keputusan utk ikat buasir tu supaya xberdarah. Alhamdullilah skrang ok cuma masih xnrmal kerana pakar bgtahu time pregg baby membesar n menolak organ kita dr dlm. Lepas bsalin nt kena followup lg dgn pakar..

5y trước

Doc yg ikat.. rasa nya die tmbak melalui dlm dubur kita tu.. Sb tgk alatan yg dia gunakan tu.. sakit xleh nk ckp sb time tu memang bengkak dh. Lepas pd tu alhamdullilah baru ok.. kalau tdk memang menahan sakit . Nk dduk baring lagi xboleh.apatah lagi makan. Sb fikir nk buang air besar dlm kesakitan

Lps sis mmbuang ,sis jgn terus bdiri .. sis guna jari telunjuk ,selawat dlm hati 3 Kali ..sis tekan masuk tmpt buasir tu .. mula² rasa susah sbb tk biasa ,tp bila dh selalu buat ..insha Allah lama² buasir tu hilang

Sy mnum yakult je sis..amalkan pagi n mlm tiap2 hari.alhamdulillah skrg dh xda.dlu teruk sgt.nk berak,trus kluar darah mcm air.sy amalkan botol merah save bajet ckit😂😂😂

manjakani tu buat mcm mane...bnyk yg sye bace bnyk yg kecut.. tp sye buat xjd2.. same laa.. ubat doc bg mcm xkesan mane.. just ilang sakit kejap jee...

manjakani tu tumbuk halus... ambil cikit serbuk manjakani tu letak air setitik bagi senang lekat Kat buasir tu.... kerap sapu 3/4× sehari

Mnum & sapu minyak kelapa dara ibu sis kat buasir tu dlu sy pn ada sembelit teruk smpai buasir skrg dh sembuh .. wsp 01139107481 yer

Sy buasir teruk sbb sembelit smpai mnangis2 dlm tnds to skrg dh sembuh sy sapu & mnum minyak kelapa dara .. wsp sy 01139107481 sis

Ape2 pow terime kasih bayak2 bg pdapat...sy akn cube..insyallah kalau xok jgk..kne la g hospital..

Jgn nk guna ubat slain saranan dr Bahaya dan ada kesan smpingan..

Awk mkn minyak klpa dra,insyaAllah buasir krng terjd