Boleh Ke Tidak

Betul ke orang pregnant tak boleh minum Air sejuk yang berais ? ?

19 Các câu trả lời

Boleh minum..air sejuk hanya akan rasa sejuk bila melalui tekak je. Masuk dlm perut air sejuk akan ikut suhu badan da. Banyakkan membaca dan follow la Dr. Imelda Balchin banyak ilmu dia kongsi 😊

5y trước

Yes btl ! Follow la Dr.Imelda Balchin

Sy hari2 mnum air btu.. Air sejuk.. Kalau x, xlengkap hidup lg2 tgh panas ni.. Msa sblm pregnant jarg mnum ais sbb xbrp panas kn.. Skrg aduduuu.. Klo bole smua nk sejuk

Saya sekarang hari2 minum ais. Panas sangat. Lagi pun nanti pantang tak boleh minum ais kan. Sebelum pantang ni la minum puas2😁

tak betul 😅 why not? okay je semua preggy mommies minum air sejuk,takde effect apa² kat baby and mommy pun

Saya minum juga klu cuaca panas& haus sgt2. Tak ada apa2 setakat ni. Cuma ada hadnyalah sbb masih batuk

Boleh je sis nak minum. Pulak cuaca tengah panas melampau ni. Tak boleh woo takde air sejuk 😅

Saya minum je. But mertua selalu marah kata suka sgt minum air sejuk n berais. Hahahaha!

Kenapa xboleh ye? Kalau risau campur la air sejuk ais dgn air masak. So takdelah sejuk sgt 😊

5y trước

OK... Tq sis☺️

Bedal jek... Lagi musim panas ting ting ni... Kalau boleh nk berendam tau...

bleh sis.. tp ade org ajar klu dh msk 7 bln, elakkan sbb tkt baby besar