Anak 1st - Bersalin Awal?

Betul ke orang kata kalau anak first, mostly akan bersalin awal? Sy sekarang dah 31w. Ada yg bgtahu 33w dah bersalin.. Sudi utk share pengalaman uols pls?

33 Các câu trả lời

selalu yg bersalin awal ni klau ada masalah kesihatan je.. mcm gdm ke darah tinggi ke.. klau takda masalah kesihatan sepatutnya okey je sampai due date, ada yg tepat ikut due,ada yg lewat sehari dua, ada yg awal seminggu dua..

Bru lps bersalin 37w 3d ank 1st.. sblm2 ni kerap rsa kontraksi palsu & nyaris2 admit wad msa 36w 5d.Alhamdulillah sempat gak bersalin msuk 37w.. klu 36w kemungkinan bby blm ckup matang.

Saya anak 1st 39w juga lahir berat anak 3.0kg awal 4hri dr due date. skg ni pregnant anak 2nd 33w1d... Mudah-mudahan baby saya ni keluar sblum due juga.. # GDM on D/C.. huhu

Depends pd org jugak....awk ada apa2 masalah kesihatan ke ?? Kalau normal insyaallah dokter kata 36w ke atas dh boleh bersalin baby dah matang

Me 35weeks Baby berat 3.2kg sewaktu melahir kan Kuning baby 8 Sekarang pantang days 15 Baby berat 3.55kg Kuning dah tak ada (Czer)

semua org xsama sis.. saya dari anak pertama hingga ke3 38w bersalin.. Alhamdulillah.. harap2 kali ni sama juga 38w.. aamiin

Xsemestinya. Ramai kawan dan sepupu sy melahirkan anak 1st ckup bulan 😊 Moga sy juga dpt melahirkan anak ckup bulan Amin

depend jugam.saya ank 3 suma 38w..mai anak no 4 kua masa 36w..cuma kena bersedia jela dh hujung2 ni..moga dipermudahkn ye

ank 1st 37weeks 5 hari...hari cakap ngn bby kuar 37week or 38 week sebb bby dh 3 kg..taku xlrt teran klu tunggu 40 minggu

Tak pasti, belum ada pengalaman. Menanti kelahiran yg pertama jgk. Semoga dipermudahkan segala urusan sis ya.