Makanan

Betul ke orang cakap preggy takboleh makan tembikai dengan betik walaupun betik tu dah masak ranum ?

38 Các câu trả lời

Mkn jek sis.. Sy mkn buah tembikai, jmbu btu, apple, buah lai, elok jek shat2 smue ank2 sy.. Nk berak pun senang. Tp sy since mgndung no 3 ni, sy xsuke betik sbb xtahan bau dia.. Sblm mgndung ok jek. Pmbawakan agak nye.. Huhuu. 💕

Sya makan je betik n tembikai time preg.. Xda pa2 mslh pun.. Kdg sembelit klu mkn ubat tmbh drh dr kk.. Tpi lpas mkn betik atau tembikai.. Lancar jak membuang..

Tembikai ok. Bole tmbah air ketuban kalau kurang. Betik dia bersifat melembutkn daging. Kalau baby msh kecil, dan awk takut, xpayah la mkn. Tp so far sy mkn ok

Sy mkn je buah tembikai dan betik masak sis..sebab x berapa selera mkn nasi dgn lauk sayur/ayam/ikan/daging... Buah2 je yg bikin isi perut selain dr bread..

xpernah dngar plak pantang-larang camtu 😅😅 setahu sy time pregnant mmg elok mkn tembikai..sy mkn je keduanya..so far alhamdulillah ok je

Xde masalah pun tembikai n betik byk vitamin yg elok untuk bby....sy mkn je sis...so far xde masalah...mkn apa pun berpada2 la ye tu je..

Saya makan tembikai & betik tapi tak la banyak. Sebulan 2 kali... Kadang-kadang seminggu sekali.. Ok je.

Fav sy tembikai ms pregnant..ank2 dh besar pun asyik order air tembikai kt kedai 😅

Sy mkn.. Alhamdulillah so far xde pape.. Tp atas faktor ape tu ye dear yg xboleh makan tu..?

sy sblm pregnant x suka mkn betik, bila pregnant suka plk mkn betik😊 tembikai pn sy mkn..