Hai mommies. 17w5d

Betul ke klau pragnant xleh minum ais or air sejuk .nanti bby dlm perut besar.. Hmm compius sis .. Dah la suka mnum air sejuk musim² panas nii😂

11 Các câu trả lời

saya masa mngndung mmng minum air sejuk sbb cuaca panas masa tu.. lepas bersalin baby 2.6 kg je.. saya rasa bukan punca minum air sejuk, tpi punca pemakanan kita baby jdi besar.. elakkn mknan dn minuman manis.. boleh tpi jngn banyak.. semoga dipermudahkan spnjng kehamilan 🤗

Saya waktu mengandung memang minum air sejuk (air masak + ais) je sepanjang masa, takleh minum air panas, tak sedap tekak. Tapi baby keluor normal saje, 3.12kg. Takde kaitan size baby ngan suhu air diminum. Kalau minum air manis selalu tu ada kemungkinan baby besar.

Macam saya, time perlu or terdesak je saya minum, so far saya elakkan air berais, cuma minum sejuk tanpa ais macam tu jee. Sebab saya kalau minum air sejuk or berais, badan cepat lelah or semput. So far parents pun takde sebut pasal effect kat baby.

mnum sejuk bkn punca bby besar..sy mse preggy ank no 2 suka mnum air cool blog hari2..mmg bby besar 4.6kg tp punca air cool blog tu manis yg buat bby dlm perut besar..

Boleh je minum. Tak logik minum air ais anak jd besar 😅 sy mmg tk minum air panas, setakat 18w ni still membesar size normal sesuai dgn usia kandungan

3y trước

tu la sis terfikir jgk .tpi mak n mertua slalu pesan jgn minum ais .. pastu petua org lama² xbgi mandi malam nanti tumban darah n ank pon besar 😅😅😅😅

boleh je minum ais atau air sejuk sbb bile kite minum ais,nanti ais tu akan bertukar jadi air ikut suhu dalam badan kite..no problem

Mitos. Air sejuk ke air berais ke kalau dah masuk badan akan jadi suhu badan jugak. Takda istilah baby besar ke apa. Minum je 😅

xpastilaa..Tapi saya kerap jugaa minum air Ais nak2 musim panas sekarang tapi kena banyakkan sulam dengan air masak/suamlaa

Sy minum sejuk tak berapa suka sngt

sye minum je mcm biasa